Bruk av bur til hund

Bruk av bur til hund

 Dajeg vokste opp med hund på 70 og 80-tallet kan jeg ikke huske at det var noen som hadde bur. Da jeg kjøpte min første egne hund i 1992 oppdaget jeg at det var et par personer som brukte bur. Men nå ser det ut til at bur er noe man kjøper på lik linje som med teppe, bånd og matskåler til hunden. Bur blir også anbefalt som et ledd i trening eller for å ha kontroll over ulike situasjoner. Men desverre ser det ut til at flere og flere hunder tilbringer hele natten i bur og hele dagen da familien er på jobb/skole. For enkelte hunder kan det raskt bli 16 timer i løpet av et døgn.Det er lurt å lære valpen/hunden å kunne være i bur. For det er en fordel med bur i enkelte situasjoner.

  • I bilen er det mest trafikksikkert å ha hunden i bur. En hund kan komme farende fremover ved en bråstopp og skade både seg selv og andre. Samtidig finnes det en og annen hund som er urolige og beveger seg rundt i bilen. En hund i fanget til sjåføren eller kanskje under beina er ikke gunstig.

  • Når man er på overnatting hos andre, på hotell eller når hunden oppstalles på dyreklinikken vil det også være gunstig å ha hunden i bur.

Mange hunder trives godt i buret, og da kan man ha buret stående åpent slik at hunden kan komme og gå slik den ønsker. Man bruker buret som en hundeseng og et tydelig fristed.Foruten situasjonene som er nevnt over vil det være gunstig med bur som et ledd i trening eller i en overgangsperiode. Men det skal ikke være en permanent løsning.I Sverige har de laget regler for hvordan en skal bruke bur, noe vi ikke har i Norge.

Konklusjon

Hunder bør ikke oppbevares i bur, og burbruk skal ikke være en sovepute ved ev atferdsproblemer.Målet bør være at hunden kan være alene uten å være i bur og at den heller ikke skal trenge å være i bur om natten. Men bur kan fint brukes under trasport eller i enkeltsituasjoner som krever det.Les også denne artikkelen av Suzanne Hetts

Dominans og lederskap

Dominans og lederskap

Kjemisk kastrering

Kjemisk kastrering